Program Pendidikan Kesihatan Di Sekolah Kebangsaan Jalan 3, Bandar Baru Bangi | FAKULTI PERUBATAN DAN SAINS KESIHATAN
» BERITA » Program Pendidikan Kesihatan di Sekolah Kebangsaan Jalan 3, Bandar Baru Bangi

Program Pendidikan Kesihatan di Sekolah Kebangsaan Jalan 3, Bandar Baru Bangi

Pada 21hb Julai 2016, Jabatan Perubatan Keluarga telah bersama pihak Sekolah Kebangsaan Jalan 3, Bandar Baru Bangi menjalankan program pendidikan kesihatan. Program tersebut telah melibatkan seramai 275 orang pelajar tahun 4. Tiga pensyarah dan 3 jururawat dari JPK disertai seorang pensyarah dari Jabatan Kesihatan Komuniti menjalankan program tersebut di surau sekolah, dataran dan padang sekolah. Antara aktiviti yang telah dijalankan adalah ceramah secara interaktif berkenaan pemakanan sihat, kuiz nutrisi untuk pelajar, aktiviti permainan tekasilangkata dan riadah dalam bentuk permainan di padang sekolah.

Tarikh Input: | Kemaskini: | nurainul

SXEUTAR~